De nieuwe regering heeft een streep door de ambitie om de Olympische Spelen in Nederland te organiseren gezet. (zie bijvooorbeeld Trouw: Steun voor sport, maar olympisch vuur gedoofd)
Dit roept drie gedachten op:
- Wat zou de maatschappelijke waarde zijn van alle energie die nu al in het bid is gaan zitten? Er werd immers steeds gezegd we willen het proces zo inrichten dat ook een niet succesvol bid baten heeft. En in het verlengde daarvan wat zijn de kosten tot nu toe?
- De regering zegt ‘we doen het niet want in tijden van grote crisis is daar geen draagvlak voor’. Ze zeggen niet ‘we doen het niet omdat het te duur is voor hoe leuk we het vinden’. Dat houdt de deur open voor een volgend kabinet om te zeggen ‘de crisis is voorbij we gaan er weer voor’. Dus daarmee is het niet definitief van tafel.
- André Bolhuis zegt ook zoiets, namelijk, ‘'NOC*NSF snapt dat het komende kabinet gezien de economische situatie en het huidige draagvlak het nu niet meer over het binnenhalen van de Olympische Spelen wil hebben. Dat hoeft ook niet, daar is het later in dit decennium nog vroeg genoeg voor’. Zou hij het voorlopig niet hebben over de Olympische Spelen binnenhalen als gunstig zien? Dan is er niet te veel tijd voor discussies later in het decennium, wat mogelijk helpt om een beslissing er makkelijker doorheen te krijgen. Vergelijkbaar met het bid voor het WK voetbal waarbij de politieke / publieke discussie te laat opgang kwam om veel impact te hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten