woensdag 13 november 2013

Het waarom van grote sportevenementen?

De minister van VWS heeft gisteren een brief aan de Tweede Kamer geschreven over het beleidskader sportevenementen.  Het beleidskader zelf heb ik nog niet gelezen (helaas nog geen tijd gehad). Ik ga dat zeker doen de brief geeft namelijk al stof tot nadenken. De minister schrijft:
Met het naar Nederland halen en organiseren van toonaangevende sportevenementen wil ik ons land nadrukkelijk positioneren als een echt sportland met sportevenementen waarop de Nederlandse atleten voor eigen publiek het beste uit zichzelf halen, waar atleten als rolmodel kunnen fungeren in de Nederlandse samenleving en daarbij anderen enthousiast maken om zelf meer te gaan sporten en bewegen. Inspireren kan ook door het organiseren van activiteiten rondom het sportevenement zelf.
Met het organiseren van sportevenementen kunnen ook andere maatschappelijke en economische doelen worden bereikt, zoals het op de kaart zetten van Nederland als handelsnatie en een stad of regio als gastvrije ontmoetingsplek.
(bron: Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over beleidskader sportevenementen.)
Als ik dit vergelijk met hoe sport evenementen standaard geëvalueerd worden in Nederland met een sterke focus op Economische Impact Analyse dan zit daar een flinke discrepantie tussen beleid en onderzoek. Goed om na te denken over hoe we die kloof kunnen dichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten