donderdag 25 april 2013

Sporten levert geld op! (maar mij niet)

Net tegengekomen op de wondere wereld van het internet: €100 korting op je zorgverzekering, als je een abonnement hebt op een sportschool:
Zorgverzekeraars gaan uw gezonde levensstijl belonen

Wanneer uw verzekerd bent bij Agis, CZ, Menzis, Unive, ONVZ of de Amersfoortsche, lid van een fitnessclub, sportschool, sport- of zwemvereniging ontvangt u € 100,- korting* per jaar op uw zorgverzekering als beloning voor uw gezonde leefstijl.

Een gezonde leefstijl geeft een positief effect, maar uw gezondheid is ook goed voor anderen; Pappa die te moe is om met zijn kinderen te spelen. Mamma die humeurig wordt omdat ze vaak hoofdpijn heeft. Kinderen die daardoor te veel huishoudelijke taken moeten doen. Wat te denken van de ongemakken van overgewicht? Maar ook de werkgever die het ziekteverzuim ziet stijgen. Slapeloosheid kan goed bestreden worden door lichaamsbeweging. Regelmatig sporten is bevorderlijk voor de ontspanning en veroorzaakt een hogere lichaamstemperatuur waardoor de slaap verbetert.

Een paar gedachten:
  • Bij de verzekeraars zelf staat het niet op de website. Althans ik kon het bij drie verzekeraars niet ontdekken. Dus als het echt bestaat geven ze er nog weinig ruchtbaarheid aan. 
  • Dat is best een aardige korting. Maar hoe werkt dit economisch gezien? De korting is volgens mij niet zo groot dat dit mensen over de streep trekt om te gaan sporten. De korting sluit niet echt aan bij de motieven om niet te sporten. Het lijkt meer een klantenbinder voor bestaande klanten of een manier om vooral sportievere en dus gezondere en dus goedkopere nieuwe klanten aan te trekken. Dus vooral een selectie-instrument. 
  • Alle voordelen die ze noemen vallen bij anderen dan de zorgverzekeraar. Minder ziekenhuisbezoek en sneller revalideren wordt niet genoemd.
  • Veel mensen hebben een abonnement als stok achter de deur om te gaan sporten zonder dat ze het daadwerkelijk gebruiken. Dus wat wordt beloond? Vooral de intentie om te sporten, nog niet het daadwerkelijk sporten (dat is ook lastiger).
  • En ik zit natuurlijk weer bij de verkeerde verzekeraar om te profiteren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten