woensdag 22 mei 2013

Duivenveiling: sport en economie?


Een recent bericht op de sportpagina’s van de krant: Belg verkoopt duivenkolonie voor miljoenenbedrag. De Belg Leo Heremans heeft zijn kolonie wedstrijdduiven verkocht voor maar liefst 4.346.500 euro. Een wereldrecord. 9 van de 10 verkochte duiven gaan naar China of Taiwan. De duurste duif kostte ruim 3 ton. De prijs was hoog omdat de duiven in het verleden erg goed scoorden op verschillende wedstrijden. Wat dat betreft zijn duiven net voetballers: de beste worden het duurst verkocht.

Toch blijft het voor mij een raar bericht. Het gaat duidelijk over economie, en over schaarste en de verdeling ervan. Dat het bericht ook over sport gaat (het staat op de sportpagina’s) voelt toch wat onnatuurlijk aan.

1 opmerking:

  1. Hoewel er hier steeds minder duivenliefhebbers zijn floreert het duivenspel in de oosterse landen als nooit tevoren, veel rijke oosterlingen komen met bakken geld hierheen om dure duiven te kopen, omdat hier de besten zitten denken ze, het zijn de renpaarden van het luchtruim daar wordt dus ook op gewed, en ook paardrijden hoort tot sport.

    GR William

    BeantwoordenVerwijderen