dinsdag 14 mei 2013

Ruim zes miljoen toeschouwers voor Eredivisie: waar is de crisis?

De Eredivisie heeft in het seizoen 2012-2013 6.005.016 toeschouwers getrokken, blijkt uit een bericht op de website van de Volkskrant (overgenomen van het ANP). Dit is een kleine stijging ten opzichte van vorig seizoen toen er 5.970.502 fans naar de stadions kwamen, en maar een klein beetje minder dan het bezoekersrecord van 6.067.288 in het seizoen 2008-2009.

Geen schokkend bericht, toch blogwaardig.

Op 9 november schreef de Volkskrant namelijk dat er door de economische crisis veel meer lege plekken waren in de stadions. Zie mijn eerdere blogpost. Daar schreef ik toen al over dat dat veel minder schokkend was dan het werd gepresenteerd en dat de verklaringen die ervoor werden genoemd niet leken te kloppen. Nu aan het eind van het seizoen is het erg waarschijnlijk dat de economische crisis geen goede verklaring is voor veel meer lege stoeltjes. Al was het maar omdat die extra lege stoeltjes er niet zijn.

(De crisis kan wel geleid hebben tot lagere prijzen en meer acties om stoeltjes te verkopen, maar dat soort acties zijn bij mij niet bekend en worden in het artikeltje niet genoemd.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten